Napsali jste nám: TJ Stadion Louny v Itálii

Redakce 2024-05-02 07:03:00

Několik týdnů, na začátku března a dubna, uspořádal TJ Stadion Louny pod vedením trenéra Milana Chrobáka pro své svěřence dvě soustředění na italských silnicích. Druhého soustředění se s nimi zúčastnila i skupina cyklistů TJ Slavoj Terezín.



V prvním případě jsme byli v toskánské Follonice, kde jsme byli ubytováni v bungalovech a stravování jsme si zajišťovali sami. Díky kvalitní přípravě stravy p. Bohumila Elsnice a přípravě jídla kuchařem p. Radkem Bečkou jsme si Itálii užili.

Ve druhém případě jsme již poněkolikáté využili služeb hotelu Fantini v Gateo a Mare nedaleko Cesenatica. Tam byla společně s námi i skupina dospělých cyklistů z jižních Čech.

Vzhledem k tomu, že nám přálo počasí, bylo možné jak ve Follonice, tak v Cesenaticu, najezdit obrovské množství kvalitních kilometrů po italských rovinách a využili jsme i celou řadu delších stoupání s velmi prudkým sklonem, běžně 14 - 16 %, ve dvou případech dokonce 23 %.

Celé soustředění lze hodnotit velmi pozitivně zejména po sportovní stránce, i když i u nás bylo teplé počasí, tak italské podnebí a příznivé mořské ovzduší nelze nahradit. Věříme, že kvalitně naježděné kilometry a čerstvý italský vzduch přinesou své ovoce v závodech Českého poháru, kterých se nyní začneme zúčastňovat. Snímek je od pomníčku italského profesionála Pantaniho.

                   text, foto: Miloslav Bouda 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video