V kadaňské nemocnici vypukly spory

Redakce 2024-05-01 07:52:00

Kadaň - V kadaňské nemocnici to vře. Na veřejnost se dostaly spory mezi zaměstnanci a vedením nemocnice.

Městská nemocnice v Kadani je zřizována městem. Právě na zasedání městského zastupitelstva vystoupil zastupitel Aleš Padrta, který v nemocnici pracuje jako lékař a dříve byl primářem porodnicko-gynekologického oddělení. Zkritizoval zprávu ředitele nemocnice, která se na zastupitelstvu probírala.

Poukazoval například na personální situaci. „Výpovědi zaměstnanců – letos již 35, z toho nejméně tří zaměstnanců přímo řízených ředitelem. Sice se jedná již o rok 2024, ale příčiny je nutno hledat v loňském roce. Řešení personální situace je mnohdy tristní. Například výpovědi dvou sanitářů z operačních sálů vedly ke zrušení některých operačních dnů. Při nedostatku instrumentářek nutil ředitel porodní asistentky, aby se rekvalifikovaly a chodily na operační sály instrumentovat. Podotýkám, že studium porodní asistence trvá šest let, výchova kvalitní instrumentářky nejméně čtyři roky. Oba obory jsou od sebe velice vzdáleny," uvedl ve svém vyjádření Padrta.

Dále kritizoval další aspekty zprávy, rovněž také způsob provádění investic či výstavbu rodinných domů pro zaměstnance v Pokuticích. „Ředitel se nechová s péčí řádného hospodáře,“ vadilo Padrtovi, řediteli nemocnice také vyčítá neadekvátní chování k podřízeným a nedostatky v manažerské práci.

Ředitel nemocnice Petr Hossner na výtky zareagoval rovněž v poměrně dlouhém vyjádření. Na úvod shrnuje, že nemocnice ošetřila více pacientů než o rok předtím a že se podařilo získat více zaměstnanců. Podrobně se také vypořádává s dalšími body kritiky. Dodává také, že výsledek hospodaření nemocnice byl v posledních letech vždy kladný. „Vážený pane zastupiteli, přestože ne všechna vaše tvrzení přesně odrážejí realitu naší práce a úsilí, které denně vynakládáme, beru je vážně jako součást zpětné vazby jednoho ze zaměstnanců nemocnice a deklaruji, že se budu nadále snažit zlepšovat služby pro všechny pacienty a občany,“ uzavírá své vyjádření ředitel nemocnice Petr Hossner.

Obě vyjádření si může kompletně přečíst na webu nemocnice Kadaň. Petr Hossner je zastupitelem města zvoleným za ODS, Aleš Padrta je zastupitelem zvoleným za Lepší sever. (r)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video