U dolního jezu v Kadani vyrostl nový železný most. Jen dočasně

Redakce 2024-04-30 08:00:00

Kadaň - Na rekonstrukci 108 metrů dlouhého jezu v Kadani na řece Ohři minulý týden proběhlo osazení první a nejdelší části mostního provizoria za pomoci jeřábu. Čtyřpólový celokovový most o hmotnosti 55 tun bude dlouhý celkem 54 metrů s nosností 50 tun a bude sloužit pro pohyb těžké stavební techniky.

Po osazení provizorního mostu bude následovat realizace jímkování a štětové stěny na návodním líci stávajícího jezu pro zajištění bourání a výstavbu jezu.

Na cyklostezce vzniklo omezení pro cyklisty a pěší, na které upozorňuje dopravní značení. Povodí Ohře, které je investorem stavby, žádá cyklisty a chodce, aby při pohybu na cyklostezce dbali zvýšené opatrnosti po dobu stavby. Pro skladování materiálu využívají dělníci část přilehlého parkoviště v ulici Pokutická, čímž došlo k omezení počtu parkovacích míst. Příjezd k provozovnám zůstal zachován.

„Ukončení stavebních prací předpokládáme v lednu 2026. Zhotovitelem akce za 76 milionů korun je společnost SMP Vodohospodářské stavby ze skupiny VINCI Construction,“ uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video