Žatecká dobrovolnice Hana Křepelková získala Cenu Křesadlo

Hedvika Mašková 2024-04-30 12:50:00

Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. To je Cena Křesadlo udílená v krajích České republiky dobrovolníkům roku. Předminulý čtvrtek si toto ocenění zasloužila dlouholetá dobrovolnice Dobrovolnické služby Levandule Žatec Hana Křepelková. Slavnostní předávání proběhlo v prostorách Inovačního centra Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Zasloužená morální odměna byla udělena šesti dobrovolníkům z našeho kraje.

,,Hanka Křepelková již deset let dochází za pacienty následné péče žatecké nemocnice, kde pravidelně navštěvuje pacienty, kterým chybí společnost blízkého člověka. Její milá povaha přináší lidský kontakt, pochopení, radost, mnohdy nějaký malý dáreček k potěše ducha. Její vytrvalost a empatie jsou příkladem pro další dobrovolníky, nemocniční personál a lidi, kteří její počínání sledují už tak dlouhou dobu. Klienti se těší na její veselé povídání o běžných věcech života malého města, na povzbudivá slova, která přinášejí klid a příjemnou změnu v režimu všedních dní,” říká o paní Křepelkové koordinátorka Dobrovolnické služby Levandule Žatec Radka Hrádková, která si velmi váží všech, kteří se do dobrovolnické činnosti zapojují.        



Foto: DS Levandule Žatec

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video