Budovy lounských škol se po letech opravují

Redakce 2023-09-24 08:12:00

Louny - Prázdniny sloužily k odpočinku dětí i pedagogů, školní budovy v Lounech zase prošly rekonstrukcí. Opravy se dočkalo lounské gymnázium, rekonstruovány byly budovy základních i mateřských škol.

,,S opravou střechy na budově Gymnázia Václava Hlavaté-ho jsme začali o letních prázdninách. Dokončeny by měly být práce na podzim. Výuku to nijak nepoznamená,“ řekl radní pro školství Milan Čermák (SOCDEM), který je rovněž zástupcem ředitele gymnázia. Opravovat se podle něj bude ještě římsa a sokl ze strany ulice Poděbradova. ,,Podařilo se nám také vytvořit nové zázemí pro paní uklízečky v suterénu školy,“ doplnil. Jako bývalý ředitel a dlouholetý pedagog zároveň ocenil, že současné vedení města oproti těm předešlým investuje do školních budov, aby nechátraly. ,,Je to velmi viditelná změna, kterou ředitelé a ředitelky, jak jsem s nimi měl možnost mluvit při obchůzkách, oceňují. Snažíme se dohnat dluh minulých let,“ řekl Čermák (na snímku) Lounskému Pressu.

Na ZŠ Prokopa Holého byla na chodbách vyměněna dlažba, byly vymalovány třídy prvního stupně. Opravu šatních kójí, schodišť na nádvoří, vstupních bran, žákovských lavic a židlí prošla MŠ a ZŠ Otakara Jaroše, jejíž areál bude mít také nové oplocení. ,,ZŠ Školní během prázdnin vyměnila ventily radiátorů za termoventily a ve výběrovém řízení vybrala generálního projektanta pro plánovanou rekonstrukci školní kuchyně,“ uvedl ředitel Lukáš Valda.

Opravovaly se také budovy mateřinek. ,,MŠ Fügnerova má nový chodník vedoucí k Dětské skupině Klubíčko. Kompletně jsme zrekonstruovali třídy MŠ Koťata. Ve spolupráci s LSSA jsme na zahradě zrekonstruovali herní prvky,“ popsala ředitelka Olga Krátká. V MŠ Čs. armády byl položen bezpečnější gumový chodník kolem pískoviště a byly vymalovány třídy.

Seznam dalších oprav školních budov mateřských škol: MŠ V Domcích - částečná oprava kanalizace ve třídě Žabiček; MŠ speciální Školní - celková re-konstrukce šatny se sociálním zařízením pro personál a úklidové místnosti u 1. třídy, celková rekonstrukce šatny se sociálním zařízením pro personál a úklidové místnosti u 2. třídy; MŠ Šafaříkova - výměna osvětlení za úsporná, v září by měla proběhnout rekonstrukce oplocení okolo celé školky; MŠ Dykova - rekonstrukce obkladů a dlažby v kuchyni, rekonstrukce dlažby ve dvou přípravkách, včetně nové elektro-instalace; MŠ Kpt. Nálepky - opravy a výmalba vstupní chodby/haly, výmalba školní kuchyně, výmalba provozních prostor, revize a oprava elektroinstalace. (red)

foto: Základní škola Prokopa Holého kromě nové dlažby a výmalby učeben prvního stupně má od tohoto školního roku nově zařízenou učebnu pro přípravnou třídu. Moderní prostředí pro budoucí školáčky, se dětem jistě líbí a slouží jako inspirativní místo pro objevování a rozvoj jejich dovedností.                 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video